Foto: Chelsea Purgahn/Kalamazoo Gazette / Tony Wittkowski/The Herald-Palladium / AP/TT

Minst tre ihjälskjutna utanför amerikansk domstol

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer har dött i samband med en skottlossning utanför en amerikansk domstol i delstaten Michigan. Flera uppges ha skadats.

Två personer som jobbade vid domstolen dödades när en man öppnade eld vid en domstolsbyggnad i Saint Joseph i sydvästra Michigan under måndagen. Det bekräftade Paul Bailey, sheriff i det Michigan-distrikt som Saint Joseph ingår i, vid en pressträff:

– Strax före klockan halv tre uppstod bråk på tredje våningen i domstolsbyggnaden. En person har skjutit två anställda vid rätten, de är båda döda, och ett biträdande polisbefäl är på sjukhus och behandlas akut. Den misstänkte är skjuten och död.

Flera personer uppges ha skadats i samband med skottlossningen. Enligt sheriff Bailey vet man inte exakt hur många det rör sig om i nuläget, men samtliga ska ha förts till sjukhus och deras tillstånds beskrivs som ”stabila”.

Området ska vara säkrat och en utredning har inletts.

Strax efter skottlossningen inleddes en så kallad ”lockdown” i omrkringliggande byggnader – vilket i det aktuella fallet innebar att många av de kontor som finns i området låste alla dörrar och personalen beordrades ta skydd inne på sina arbetsplatser. Det rapporterar tv-kanalen WZZM.

Enligt lokala medier ska händelsen ha utlöst när en man som skulle föras till fängsligt förvar plötsligt slet till sig en polismans vapen och började skjuta omkring sig. Detta har dock inte bekräftats av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.