Foto: TT

Miss Finland: Trump tog mig på rumpan

Uppdaterad
Publicerad

Ninni Laaksonen, före detta Miss Finland i skönhetstävlingen Miss Universe, träder nu fram och hävdar att presidentkandidaten Donald Trump tafsat på henne.

Det är i den finska tidningen Ilta-Sanomat som Ninni Laaksonen berättar att Republikanernas Donald Trump tafsat på henne.

Det ska ha skett 2006 när hon representerade Finland i skönhetstävlingen Miss Universe som ägs av Donald Trump.

USA-val 2016

”Tog mig på rumpan”

Hon berättar att hon och flera andra tävlande kvinnor stod uppställda med Trump för att ta en bild före ett framträdande i tv-programmet Late show with David Letterman.

– Före showen blev vi fotograferade utanför byggnaden. Trump stod bredvid mig och plötsligt tog han mig på rumpan. Han verkligen tog tag i min rumpa. Jag tror ingen såg det men jag ryckte till och tänkte: vad är det som händer? Säger hon till tidningen.

Frågat finska kvinnor

Ninni Laaksonen har inte berättat om händelsen tidigare, men väljer att berätta i samband med att Ilta-Sanomat ringt runt till finska kvinnor som någon gång träffat Trump, och frågat dem om mötet.

Hon är den tolfte kvinnan som trätt fram och berättat om tafsande och olämpligt beteende från Donald Trump. Han har själv förnekat alla anklagelser. Han har också hotat att stämma vissa av kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet