Foto: TT

Mördad pojke i Norge identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke som mördades tillsammans med en förskollärare på en skolgård i Kristiansand i Norge i måndags är nu identifierad. Han var elev vid en ungdomsskola i trakten.

Pojken var 14 år och elev vid  Fiskå skola i Vågsbygd, längre västerut i staden.

”Det är med sorg vi meddelar att det var en elev i 9B vid vår skola som dog till följd av den tragiska händelsen vid Wilds Minne skola 5 december 2016”, skriver skolan på sin hemsida enligt tidningen Fædrelandsvennen.

Dubbelmord vid norsk skola

Jakten på en eller flera gärningsmän har pågått under hela natten utan resultat.

Utredare från den norska rikskriminalen Kripos har kallats in och området har sökts av, bland annat med hjälp av hundpatruller.

Men i takt med att tiden går befaras mördaren eller mördarna ha hunnit allt längre bort. Vittnen till händelsen uppmanas att höra av sig.

– Jakten kommer att pågå tills vi har gärningsmannen eller gärningsmännen. Vi söker nu både rent fysiskt och på andra sätt, säger Terje Kaddeberg Skaar, vice polismästare vid Agder polisdistrikt.

Ingen relation mellan offren

Polisen vet inte om det var en eller flera gärningsmän, om hur relationen ser ut till de mördade eller om det finns någon fara för allmänheten.

Det står däremot klart att det inte fanns någon relation mellan offren, säger polisen enligt NRK.

Kvinnan som mördades var 48-årig pedagog vid en privat förskola i närheten av skolan Wilds Minne, där attacken ägde rum. Pojken kunde identifieras under natten, då det fastställdes att han var elev på en ungdomsskola i trakten. 

Strax efter klockan 16 i går fick polisen larmet om knivattacken, som skedde inne på skolområdet. Skolans rektor säger till tidningen Fædrelandsvennen att inga elever var direkt involverade i, eller har sett, attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord vid norsk skola

Mer i ämnet