Foto: TT

Moskébombare identifierad i Kuwait

Uppdaterad
Publicerad

Den man som mördade 26 människor i en självmordattack inuti en moské i Kuwait City i fredags har nu identifierats. En annan man har samtidigt gripits för inblandning.

Mannen som klev in i en moské i Kuwait City under fredagsbönen och tog 26 människor med sig i döden när han detonerade sin sprängladdning uppges ha identifierats. Enligt inrikesdepartementet landade den saudiske medborgaren i landet bara timmar innan attacken.

Samtidigt har ytterligare tre män gripits för inblandning i dådet, som den extrema jihadistgruppen Islamiska staten (IS) tagit på sig ansvaret för. En 26-åring, som uppges uppehålla sig illegalt i landet, ska ha kört attentatsmannen till den shiitiska moskén. Tidigare har också ägaren till huset där bombmannen bodde gripits. Även den 27-årige ägaren till bilen är gripen och också han uppges vara i landet illegalt.

Tusentals människor trotsade sommarhettan för att delta i begravningsprocessionen för 18 av offren i lördags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébomb i Kuwait City

Mer i ämnet