MP-politkern Jakop Dalunde beskriver hur nyheten och därmed oron spred sig bland passagerarna på regionaltåget, som alla satt och läste i sina mobiler.

MP-politiker: Känner en stark oro

Uppdaterad
Publicerad

Europaparlamentarikern Jakop Dalunde (MP) befann sig på ett tåg i München när han nåddes av nyehetn om skottdramat.

– Man kan fråga sig hur mycket skräck ett samhälle tål, säger han.

Den semesterlediga Europaparlamentarikern Jakop Dalunde (MP) satt på ett regionaltåg i München när han via Twitter fick kännedom om dödsskjutningarna. När TT talar med honom har han tagit sig till en restaurang, som ligger på betryggande avstånd från det aktuella köpcentret, och väntar på att vänner ska komma och hämta honom med bil.

– All kollektivtrafik är ju avstängd, säger han.

Dödsskjutning i München

”Oron spred sig”

Han beskriver hur nyheten och därmed oron spred sig bland passagerarna på regionaltåget, som alla satt och läste i sina mobiler.

– Jag känner en stark oro för att händelser som denna inträffar allt oftare, och jag känner oro för de drabbade och deras anhöriga. Man kan fråga sig hur mycket skräck ett samhälle tål, säger Jakop Dalunde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i München

Mer i ämnet