Spansk polis har beslagtagit tusentals uniformer som tros ha varit på väg till bland andra sunniextremistgruppen Islamiska staten. På IS flagga står ”Muhammed är Guds sändebud”. Arkivbild. Foto: TT

Mystiskt fynd i Spanien – tusentals IS-uniformer

Uppdaterad
Publicerad

Spanska myndigheter har beslagtagit 20.000 uniformer och utrustning som tros ha varit avsedd för jihadister i extremistgrupperna Islamiska staten (IS) och Nusrafronten, rapporterar CNN.

Upptäckten gjordes under ett tillslag mot ett nätverk som enligt den spanska polisen sysslat med att förse organisationerna med militär utrustning. Uniformerna hade gömts i containrar märkta ”second hand-kläder” och ska ha förvarats bland andra plagg, rapporterar CNN.

I containrarna fanns också olika typer av varor för att försörja en armé, uppger spanska myndigheter.

De tre containrarna, som var på väg att skeppas till områden kontrollerade av IS och Nusrafronten, hittades vid en hamn i Valencia och i Algeciras. Sju personer greps i samband med polisinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.