Kvinnor från feministorganisationen Femen protesterar i Davos. Foto: Scanpix

Nakenprotest i Davos

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvinnor med bar överkropp greps idag av polis när de protesterade utanför det världsekonomiska forumet i Davos i Schweiz. Det tände rökfacklor och skrek att vi är ”fattiga eftersom vi är kvinnor”.

Det var tre kvinnor från denukrainska feministorganisationen Femen som protesterade i Davos, enorganisation som gjort sig känd för nakenprotester.

SVT höll på att spela in enannan sak när kvinnorna dök upp. Polis och vakter var snabbt på plats och drogför stängsel som blockerade ingången till konferensanläggningen.

SVT i Davos

En talesperson för Femen sadetill journalister att det var en protest mot att männen dominerar på detvärldsekonomiska forumet och att det är så få kvinnor där. Aktionen var också enprotest mot att det inte finns några kvinnliga ministrar i Ukrainas regering.

När kvinnorna försökte attklättra över stängslet och ta sig in på konferensområdet greps de och fördesbort av polis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT i Davos

Mer i ämnet