Donald Trump får inte stanna kvar på NBC efter hans uttalanden om mexikanska immigranter i USA. Foto: TT

Fler bolag dumpar Trump

Uppdaterad
Publicerad

Miljardären och presidentkandidaten Donald Trump får sparken av NBC. Tv-kanalen dumpar honom efter hans nedsättande uttalanden om mexikanska immigranter. – De tar med sig droger. De tar med sig kriminalitet. De är våldtäktsmän. Och några, antar jag, är bra människor, sa han när han offentliggjorde sin kandidatur.

Under de knappt två veckor som gått har Trump fått hård kritik från stora latinamerikanska grupper.

Trump menade att Mexiko ”skrattar åt USA” med tanke på immigrationen.

– När Mexiko skickar sitt folk skickar de inte de bästa. De skickar folk som har massor av problem och de tar med sig massor av problem.

”De försöker tysta Donald Trump”

Bland annat meddelade den stora spanskspråkiga kanalen Univision att de inte kommer att sända Donald Trump-kontrollerade Miss USA-tävlingen i mitten av juli på grund av Trumps kommentarer.

Univisions beslut fick Trump att gå i taket.

– De försöker tysta Donald Trump. Och Donald Trump kan inte tystas... Jag har stor respekt för Mexiko och jag älskar det mexikanska folket, men min lojalitet är med USA.

Slutar sända realityserien

Trump har också senare gått ut och förtydligat att han kritiserade USA:s inställning, inte det mexikanska folket eller mexikanska regeringen.

Men det räcker alltså inte för NBC som nu meddelar att de varken kommer att sända Trumps skönhetstävlingar eller Trumps realityshow ”Celebrity Apprentice”.

Bra siffror i New Hampshire

En stor andel av latinamerikanerna i USA röstade i de två senaste valen på Barack Obama och räknas som en mycket viktig väljargrupp.

Samtidigt har Trump trots de senaste turerna kunnat glädja sig åt bra siffror i opinionsmätningar från delstaten New Hampshire i nordöstra USA. Där har han placerat sig som tvåa efter Jeb Bush.

Även Carlos Slim dumpar Donald Trump

Ett tv-bolag som kontrolleras av den mexikanska miljardären Carlos Slim avbryter samarbetet med fastighetsmagnaten och presidentkandidaten Donald Trump efter dennes nedsättande uttalanden om mexikanska invandrare.

Det är det tredje företaget som klipper banden med Trump.

Tidigare har det amerikanska tv-bolaget NBC meddelat att bolaget inte längre kommer att sända skönhetstävlingarna Miss America och Miss Universe, som hittills har varit ett samarbete mellan Trump och NBC. Även det spanskspråkiga kanalen Univision har meddelat att den inte kommer att sända Miss America.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.