Nepal stänger flygplatsen för stora flygplan

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i Nepal har tvingats stänga sin internationella flygplats för stora flygplan. Anledningen är att den enda landningsbanan inte klarat av den senaste veckans intensiva trafik. Miljoner är fortfarande i akut behov av hjälp.

På söndagen tvingades myndigheterna stänga Katmandus internationella flygplats för stora flygplan, eftersom den enda landningsbanan inte klarat av den senaste veckans intensiva trafik. Endast små och medelstora flygplan kommer tillåtas att landa, uppger AP.

Flygplatsen, som är landets enda för internationell trafik, har redan tidigare beskrivits som en flaskhals för räddningsarbetet.

Jordbävning i Nepal

Svårt att nå ut med hjälpen

Enligt FN är drygt tre miljoner nepaleser i behov av mathjälp. För många är behovet akut. Regeringstjänstemän och hjälporganisationer uttrycker samtidigt frustration över svårigheterna att nå ut med hjälpen. Det finns nu gott om mat i lager, men problemet är bristen på lastbilar och chaufförer.

– Vi har inte möjlighet att transportera förnödenheterna ännu snabbare, säger Shrimani Raj Khanal på Nepal Food Corporation, enligt AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Nepal

Mer i ämnet