Muhammandu svors in som president den 29 maj i år. Foto: TT

Nigerias president sänker sin lön med 50 procent

Uppdaterad
Publicerad

Nigerias nyvalde president Muhammadu Buhari tycker att han tjänar för mycket. Därför har han nu beslutat att sänka sin lön med 50 procent.

Nigeria brottas med ekonomiska svårigheter. Landet är beroende av inkomster från oljeproduktionen, men fallande priser på världsmarknaden har gjort att landets ekonomi har blivit alltmer ansträngd.

Muhammandu Buhari svors in som president den 29 maj i år. Inför valet lovade han att inte bara bekämpa extremistorganisationen Boko Haram utan också den skenande korruptionen i landet.

Buhari som är känd för sin enkla livsstil vill nu också dra ner på kostnaderna inom statsförvaltningen. Som ett led i detta sänker han sin lön till hälften av vad företrädaren Goodluck Jonathan tjänade som president. Buharis nya årslön blir motsvarande cirka 600 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.