Foto: TT

Nordkorea nobbar Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Den republikanske presidentaspiranten Donald Trumps uttalande att han tänka sig att föra samtal med Nordkoreas Kim Jong Un är bara ”propaganda” i den amerikanska valkampanjen, säger en nordkoreansk ambassadör i en intervju med Reuters.

– Det är upp till min högste ledare vem han bestämmer sig för att möta och inte, men jag tycker att hans (Trumps) prat är nonsens, säger Nordkoreas FN-ambassadör i Genève So Se Pyong.

– Det är (ett uttalande) att använda sig av i presidentvalskampanjen, det är allt. En typ av propaganda eller reklam. Det är meningslöst, säger han.

Trump sade i en intervju med Reuters förra veckan att han skulle försöka tala Nordkoreas diktator tillrätta och sade att han skulle försöka pressa Kina till samarbete i frågor om Nordkoreas kärnvapenprogram och landets ekonomiska utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.