Norge fortsätter söka saknade

Uppdaterad
Publicerad

I Norge pågår ett intensivt arbete med att ta reda på vad som hänt de fem norrmän som saknas efter gisslandramat.

Utrikesdepartementet bekräftade sent i går att man vet var norrmännen befann sig när det utdragna terrordådet inleddes, skriver den norska nyhetsbyrån NTB. Bland de saknade finns Statoils landschef och platschef.

– Vi letar på alla ställen som det är möjligt att leta på, säger UD-presstalesmannen Svein Michelsen.

Gisslandrama i Algeriet 2013

Norska medier publicerade i dag namn, bild och personliga data på de fem saknade norrmännen, samtliga män.

Utrikesminister Espen Barth Eide understryker samtidigt att Norge inte får skrämmas av terrorister till att ändra politisk inriktning.

– Dessa grupper har i princip alltid försökt att skrämma och skapa fruktan. Hela målet med att ägna sig åt internationell terrorism är ju att terrorisera folk och få människor att bli rädda. Det värsta man kan göra är att ändra politiken för att terroristerna ber om det, säger Eide till NRK.

Norges statsminister Jens Stoltenberg och olje- och energiminister Ola Borten Moe besöker i eftermiddag Statoils beredskapscenter i Stavanger. Efteråt ska Stoltenberg delta i ett möte för Statoil-anställda tillsammans med bolagets koncernchef Helge Lund.

Under dagen ska drottning Sonja och kronprins Haakon besöka Statoils kriscenter för anhöriga i Bergen, skriver NTB med hänvisning till uppgifter från kungahuset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gisslandrama i Algeriet 2013

Mer i ämnet