Cato var en riktig kompis och tog sig an att fiska upp sin väns mobiltelefon ur bajamajan. Men räddningsuppdraget sket sig och Cato blev ståendes i avföring upp till låren i över en timme. Foto: NRK

Norske Cato fastnade i en bajamaja – skulle hämta sin kompis mobil

Uppdaterad
Publicerad

Cato Berntsen i norska Drammen fick uppleva en dag som han nog sent lär glömma. Efter att hans vän tappat mobiltelefonen i utedasset beslöt de bägge vännerna att Cato var rätt man för det oglamourösa räddningsuppdraget. Då sket sig allt.

Det var vid åttatiden på morgonen som räddningstjänsten i Drammen fick in det udda larmsamtalet. En man i 20-årsåldern hade krupit ner i ett utedass och satt nu – bokstavligt talat – i skiten.

Skulle hjälpa sig kompis

Catos vän hade tappat telefonen i utedasset när han skulle kissa och efter att ha dividerat med sin klumpige vän beslöt sig Cato för att hoppa i:

– Orsaken till att det blev jag är att jag är smalast av våra vänner, men jag var inte tillräckligt smal för att ta mig upp igen. Jag blev stående där med avföring upp till låret, berättar Cato för NRK.

”Jag fick panik”

Cato kämpade febrilt för att ta sig upp – men fick tillslut inse att det inte skulle gå.

– Det är nog det värsta jag har varit med om – jag fick panik. Det var dessutom stora djur där nere i skiten, säger han.

Men skam den som ger sig. Efter en timme kunde räddningstjänsten skära loss Cato från dyngan.

Och mobiltelefonen fick han med sig tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.