Nu höjer Apollos flygbolag Novair säkerhetsnivån på flygplatserna till Egypten till röd. Foto: TT

Novair höjer säkerhetsnivån på flygplatser i Egypten

Uppdaterad
Publicerad

Nu höjer Apollos flygbolag Novair säkerhetsnivån på flygplatserna i Egypten till röd. Det efter den ryska flygkraschen i förra veckan.

Efter den ryska flygkraschen för en vecka sedan har diskussionen om säkerhetsnivåerna på flygplatser höjts. På fredagsmorgonen gästade terrorexperten Magnus Ranstorp Gomorron Sverige och han menar att säkerheten på flygplatserna i Egypten är undermålig. Och nu höjer Apollos flygbolag Novair säkerhetsnivån till röd.

– Det innebär bland annat att man handgripligen kommer att kontrollera handbagage, att vakter i större utsträckning kommer att genomföra id-kontroller och att säkerheten kring cateringutrustning kommer bli mer rigorös, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Flygkraschen i Egypten

Press på flygsäkerhet

Sedan tidigare avråder UD från resor till Sharm el-Sheikh och därför har inget av de stora svenska resebyråerna Apollo, Fritidsresor eller Ving några resor dit. Istället är det till Hurghada och Marsa Alam som svenska resenärer åker.

– Den diskussion som väckts kring flygsäkerhet efter den ryska flygplanskraschen sätter naturligtvis press på flygsäkerheten och de myndigheter som kontrollerar den i Egypten, säger Kajsa Moström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Egypten

Mer i ämnet