Tomten ligger i Australien. Vyn på bilden tillhör inte den aktuella tomten. Foto: Wikimedia commons

Nu kan du bli ägare till världens största tomt

Uppdaterad
Publicerad

Tycker du det är trångt i stan? Gillar du inte dina grannar? Då kan det här vara tomten för dig. För det överkomliga priset av två öre per kvadratmeter kan du låta dig hänföras av Austaliens vackra vidder – hela 11 miljoner hektar.

Tomten är den största privatägda landarealen i världen, och nu är den till salu. Det rör sig om hela 11 miljoner hektar, vilket motsvarar nästan hela Englands storlek, och därför behöver man inte oroa sig över grannarna – det finns nämligen inga. Endast 150 människor bor i området, som är så stort att det skulle ta en vecka att flyga runt för en landinspektion.

Tomten har ägts av samma familj i fem generationer

Tomten har i fem generationer ägts av familjen Kidman. Sir Sidney Kidman kämpade under 1800-talet för att samla på sig de stora områdena, men nu har hans barnbarns-barn beslutat att sälja rubbet.

Prislappen: 2 miljarder kronor

Prislappen är köttiga två miljarder kronor, men då produceras också 1.3 procent av kontinentens totala biffexport på området, skriver ABC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.