Foto: TT

Ny terroristräd i Rotterdam

Uppdaterad
Publicerad

Holländsk specialpolis har under natten genomfört nya räder i södra Rotterdam efter helgens gripande av fyra terroristmisstänkta.

Flera byggnader evakuerades och söktes igenom, men ingen greps, enligt den holländska nyhetsbyrån ANP.

Sent i söndags greps en 32-årig fransman tillsammans med tre andra personer efter begäran från franska myndigheter. Mannen misstänks ha planerat ett terrordåd för terrorgruppen IS i Paris tillsammans med en 34-åring som greps utanför Paris i torsdags. Han ska ha rest till Syrien med en annan terrormisstänkt och ha länkar till ett nätverk med knutpunkt i belgiska Molenbeek.

Kan utlämnas till Frankrike

En domstol i Amsterdam ska nu avgöra om han ska utlämnas till Frankrike, något som mannen motsätter sig. Justitieminister Ard van der Steur har informerat parlamentet om att han förväntar sig att mannen utlämnas ”snart”.

De tre andra männen som greps i Rotterdam har algerisk bakgrund, en är 43 år, en 47 år och för en av de misstänka har åldern inte tillkännagivits.

Vid tillslagen ska olika typer av ammunition, kontanter och droger ha hittats, men inga sprängämnen, rapporterar AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.