Foto: TT

Nya mers-fall i Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreanska myndigheter meddelar att 14 nya fall av den dödliga virussjukdomen mers har upptäckts i landet.

Totalt har därmed 64 fall identifierats och fem personer har dött till följd av virusinfektionen, som fördes in i landet den 20 maj av en man som besök den Arabiska halvön.

Oron växer nu i Sydkorea för att smittan ska spridas ytterligare och över 900 skolor har stängts i ett försök att hejda spridningen.

–Man har aldrig sett en så här stor spridning av mers utanför den Arabiska halvön tidigare. Samtidigt är min bedömning att det är möjligt att få stopp på spridningen. Det finns inget som tyder på att viruset har förändrats eller något liknande, sade statsepidemiologen Anders Tegnell nyligen till TT.

Mers orsakas av ett coronavirus och påminner mycket om sars som spreds över världen 2003 och krävde uppemot 800 liv. Symtom på sjukdomen är hosta, halsont, andningssvårigheter och hög feber.

Över 1 150 människor har smittats totalt av mers och över 430 har hittills dött av virussjukdomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.