Polis springer för att konfrontera oppositionella demonstranter i Jerevan. Foto: TT

Nya sammandrabbningar i Jerevan

Uppdaterad
Publicerad

Gisslandramat i Jerevan har pågått i snart två veckor och under fredagskvällen skadades över 60 personer när polis och demonstranter drabbade samman.

Tiotals har skadats och 26 personer har gripits efter att poliser och demonstranter drabbat samman i Armeniens huvudstad Jerevan, det uppger armeniska myndigheter. 60 personer har förts till olika sjukhus i närheten av huvudstaden för att vårdas för bland annat brutna ben och brännskador, enligt landets hälsodepartement.

Polisen sköt

Polis sköt mot de beväpnade personer som håller gisslan för tolfte dagen, och konfronterades med tusentals demonstranter som stödjer gisslantagarna, uppger en av AFP:s fotografer på plats i Jerevan på fredagskvällen.

USA-finansierade Radio Liberty uppger att polisen slog några av kanalens journalister med batonger och skadade deras utrustning.

Gisslantagare skadade

Tre av gisslantagarna skadades under en tidigare skottväxling under fredagen och skottlossning hördes även under kvällen runt den polisstation där de hålls fångna.

Gisslantagarna är anhängare till fängslade oppositionelle ledaren Zjirair Sefilyan och stormade polishuset den 17 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.