Förbundskansler Angela Merkel. Foto: TT

Nya tyska antiterrorlagar på gång

Publicerad

Ledarna för Tysklands styrande koalitionspartier har kommit överens om ett paket av nya åtgärder för att motverka terrorism, uppger regeringskällor. Överenskommelsen har nåtts efter ett möte som varade ända in på morgonkvisten på torsdagen.

Bland annat ska polisen ges ökade befogenheter och få tillåtelse att använda sig av infiltratörer, visar ett dokument som Reuters har tagit del av. Den tyska underrättelsetjänsten ska också få ett klarare regelverk för att i högre grad kunna utbyta information med utländska underrättelsetjänster.

Förbundskansler Angela Merkels konservativa parti, dess allierade i Bayern och koalitionspartnern Socialdemokraterna ska också ha kommit överens om detaljerna för en planerad lag som ska underlätta integrationen av de omkring en miljon flyktingar som kom till landet förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.