Pampigt nyårsfirande från Hongkong. Foto: AP

Nyårsfirandet världen runt har dragit i gång

Uppdaterad
Publicerad

Runtom firades det nya året in. Först ut var som vanligt länderna i Oceanien. I Sydney firades 2016 in med ett pampigt fyrverkeri redan klockan 14 svensk tid.

Samoa var först ut att runt klockan 11 i dag fira slutet av 2015 och början av 2016. En timme senare var det dags för Nya Zeeland och ytterligare en timme senare var det dags för stora delar av Australien, inklusive städer som Melbourne och Sydney.

Klockan 16 var det dags för traditionellt nyårsfirande i Tokyo. Och kl. 17 välkomnades 2016 i Hongkong med ett påkostat och spektakulärt fyrverkeri.

Över en miljon i New York

I många av världens största städer samlas människor för att tillsammans fira det nya året. I New York, i USA, väntades över en miljon människor samlas vid Times Square för att se den 109-åriga traditionen när en gigantisk boll sakta sänks ner mot marken.

Världen över firas nyåret

I Berlin i Tyskland besökte runt en miljon människor Brandenburger Tor för att fira det nya året och i Rio de Janeiro, i Brasilien, samlas varje år miljontals människor vid statens stränder för att kasta blommor i havet för att hedra jungfru Maria.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.