• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT

Nyfödd flicka hittades i sopnedkast i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En nyfödd flicka har hittats i ett sopnedkast i Köpenhamnsförorten Bagsværd. Barnet vårdas på sjukhus och mår efter omständigheterna bra, enligt polisen som nu efterlyser vittnen och försöker att finna barnets mor.

Enligt polisen var det en person som arbetar med renoveringsarbeten i byggnaden som upptäckte barnet. Enligt danska TV2 har även grannar hört spädbarnsskrik innan den lilla flickan hittades tidigt på fredagsmorgonen vid Vaerebroparken i förorten Bagsvaerd.

I pressmeddelandet skriver polisen vidare att den lilla flickan väger cirka tre kilo, och enligt TV2:s reporter på plats var det i en avfallsbehållare som flickan hittades. Man tror således att någon har öppnat sopnedkastet inifrån trapphuset och slängt ned spädbarnet som sedan hamnat bland soporna.

Flickan mår efter omständigheterna bra, och har tagits hand om av läkare på Rigshospitalet i den danska huvudstaden. Köpenhamnspolisen uppmanar nu vittnen och personer som kan tänkas veta mer. De försöker också ta reda på vem flickans mamma är och var barnet fötts.

– Vi söker vittnen som kan ha gjort observationer rörande det spädbarn som hittades lämnad i Bagsvaerd, skriver polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.