Obama ger sitt stöd till Macron

Uppdaterad
Publicerad

Med tre dagar kvar till det franska valet ger nu USA:s ex-president Barack Obama sitt stöd till presidentkandidaten Emmanuel Macron, i ett videoklipp som retweetats av den franske presidentkandidaten.

Efter gårdagens bitvis hätska debatt mellan de två kvarvarande presidentkandidaterna Marine Le Pen och Emmanuel Macron tyder det mesta på att Macron håller sin opinionsledning och blir landets yngste president hitills.

LÄS MER: Macron i överläge efter het debatt

Presidentval i Frankrike 2017

Nu får mittenkandidaten stöd från USA:s tidigare president Barack Obama.

– Jag planerar inte att blanda mig i särskilt många val nu när jag inte själv behöver kandidera, men det franska valet är mycket viktigt för Frankrike och de värderingar vi bryr oss så mycket om, säger Obama i videoklippet som han lagt ut på Twitter.

LÄS MER: Det här får Frankrikes president göra – och inte göra

Obama förklarar i klippet att en av anledningarna till att han ger sitt stöd till Macron är att han ”Vädjar till hopp och inte till rädslor”.

På söndag avgörs det vem som blir Frankrikes nästa president.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentval i Frankrike 2017

Mer i ämnet