Obama manar till lugn efter dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Barack Obama manar till lugn efter dödsskjutningen av en svart tonåring utanför St. Louis i Missouri i lördags, rapporterar BBC på onsdagen.

Obama beskriver dödsfallet som hjärtskärande och uppmanade i ett uttalande människor att minnas den unge mannen ”med reflektion och eftertanke”.

Det har varit oroligt i området sedan händelsen. Dagen efter dödsskjutningen drabbade demonstranter samman med polis. De plundrade och satte eld på affärer i samband med våldsamheterna.

18-åringen sköts på avstånd med vad polisen bekräftat var ”flera skott” – helt oprovocerat enligt flera vittnen. Polisen hävdar dock att det hela föregicks av slagsmål mellan tonåringen och en polisman.

Dödsskjutningen sätter återigen ljuset på motsättningarna mellan den svarta befolkningen i området och den huvudsakligen vita poliskåren.

FBI har inlett en utredning av händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.