”Det var blod överallt” Foto: TT

Paret firade bröllopsdag – när en delfin landade rakt på dem

Uppdaterad
Publicerad

Dirk and Chrissie Frickman skulle fira sin bröllopsdag tillsammans med sina barn ombord på en båt. Men romantiken tog plötsligt en blodig vändning, när en 150-kilos delfin hoppade rakt in i båten och bröt Chrissies ben. – Det var blod överallt, säger Dirk.

Paret Frickman från Orange County, Kaliforien, spenderade en minst sagt ovanligt dag, då de tillsammans med sina barn Tristan och Courtney kastade loss och begav sig ut på böljorna blå för att fira sin 18:e bröllopsdag.

Havet gnistrade och glimrade utefter den kaliforniska kusten, och paret såg framför sig en närmast perfekt bröllopsdag. Då landade en 150-kilo tung delfin ovanpå dem.

”Gav min dotter en rejäl smäll”

– Den knockade omkull min fru, och gav min dotter en rejäl smäll. Det var blod överallt. Fanns inte en chans att jag skulle kunna flytta på ett sånt gigantiskt djur, säger Dirk till The Orange County Register.

Delfinen sprattlade runt ovanpå Chrissie

Chrissie skrek av smärta när delfinen sprattlade runt ovanpå henne, och Dirk fick kämpa för att få loss henne under djuret. Han ringde sedan till kustbevakningen, och bad dem om assistans.

Kustbevakningen kunde bekräfta att de aldrig sett någonting liknande, och gav paret en vattenfylld hink, så att de kunde hålla delfinen sval och vid liv. Väl inne i hamnen kunde de tillsammans bära upp delfinen på bryggan, för att efter de hade inspekterat den, kunna släppa tillbaka den i vattnet.

Delfinen var i förhållandevis god form, utöver en del smärre sår, och simmade därför glatt iväg.

Chrissie ben var brutet på två ställen

Chrissie var i sämre form än delfinen, och fick spendera flera timmar på akuten, då hennes ben var brutet på två ställen. Dirk har fått ta ledigt från sitt arbete för att kunna ta hand om henne under hennes konvalescens.

De har ännu inte bestämt om de ska fira sin nästa bröllopsdag på torra land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.