Limousinen blev påkörd av en personbil och körde in i ett träd. Szydlos chaufför bröt ett ben och fick en fraktur på bäckenet. Foto: TT

Polens premiärminister på sjukhus efter krock

Uppdaterad
Publicerad

Polens premiärminister Beata Szydlo vårdas på sjukhus med lättare skador efter att den bil hon färdades i blivit påkörd.

Tillståndet beskrivs som stabilt men hon kommer att vara kvar på sjukhuset för att undersökas. Enligt hennes talesperson Rafal Bochenek är det oklart om Szydlo kommer att kunna delta i regeringsmötet på tisdag, men hon ska kunna utföra sina arbetsuppgifter även från sjukhussängen.

Enligt talespersonen ska Szydlos limousin ha blivit påkörd av en personbil, och därefter kört in i ett träd i hennes hemstad Oswiecim utanför Krakow. Enligt polisen rör det sig om en olycka, som ändå väcker frågan om säkerheten för statsråden.

– Det här är en ledtråd till potentiella gärningsmän att det är möjligt att ramma statsministerns bil, säger Leszek Miller, som tidigare var statsminister, till TV Polsat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.