Polisen evakuerar demonstranter från miljödepartementet i Beirut Foto: TT

Polis avhyser Beiruts sopdemonstranter

Uppdaterad
Publicerad

I Libanons huvudstad Beirut har polis nu börjat föra bort de demonstranter som ockuperat stadens miljödepartement i protest mot att en politisk strid orsakat kaos i sophanteringen.

Demonstranter, som är ilskna över att det inte blir någon lösning på sopkrisen i Beirut, ockuperade på tisdagen miljödepartementet. Polis förde bryskt bort demonstranter efter timmar av protester.

Libanons huvudstad stinker av ruttnande sopor i solgasset. Politikerna är handlingsförlamade trots att protesterna pågått i över en vecka. ”Ni stinker”-rörelsen gav i samband med en demonstration i lördags regeringen 72 timmar för att svara på deras krav. Men responsen har uteblivit.

– Vi var alla ute på gatorna, tiotusentals av oss uttalade våra krav. Ännu en gång flydde de sitt ansvar. Vi tar inte det här längre, sade Lucien Bourjeily i miljödepartementets korridor enligt Reuters.

Inrikesministern Nohad Machnouk krävde att demonstranterna skulle ge sig av. När de vägrade, sattes kravallpolis in för att stoppa protesterna. Enligt en aktivist, som citerades av AFP, använde polis våld mot demonstranterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.