Bilden är inte relaterad till händelsen. Foto: TT

Poliser misstänks för pojkes död

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser i Louisiana, USA, har gripits, misstänkta för att ha orsakat en sexårig pojkes död, uppger delstatspolisen vid en presskonferens. Pojken sköts till döds under en biljakt.

Poliserna jagade pojkens pappa, som körde en personbil med sonen, och öppnade eld mot bilen. Pappan var inte beväpnad. Den sexårige pojken sköts till döds med fem skott i huvudet och bröstet och dog direkt, medan pappan är kritiskt skadad.

De två polismännen stängdes av i tisdags från sina tjänster, men misstankarna har stärkts under utredningens gång. Till en början hävdade polismännen att pappan öppnat eld mot dem, men de tog tillbaka de påståendena efter att man inte hittat vapen i pappans bil.

Hittills i år har 970 människor skjutits ihjäl av amerikansk polis. 18 av dem var under 18 år. Ihjälskjutne sexåringen är yngst av dem alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.