President Putin Foto: TT

Putin sörjer nära band till Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin saknar de nära band landet hade till Turkiet innan ett ryskt stridsflyg sköts ned av turkisk militär.

– Vi beklagar djupt att vi förlorat de unika mellanstatliga relationer vi haft till Turkiet de senaste tio åren. Vi såg inte bara Turkiet som en granne, utan som en vänligt sinnad stat, nästan som en allierad, säger Putin efter ett möte med Frankrikes president François Hollande i Moskva.

Försonade tongångar

Händelsen har lett till ett ordkrig och fått Ryssland att förbereda ekonomiska sanktioner. Men även från Turkiet hörs nu något mer försonande tongångar.

Turkiet sköt ned ryskt stridsflygplan

”Samtidigt som åtgärderna för att försvara vårt territorium kommer att fortsätta så ska Turkiet arbeta med Ryssland och våra allierade för att minska spänningarna”, skriver premiärminister Ahmet Davutoglu i brittiska The Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiet sköt ned ryskt stridsflygplan

Mer i ämnet