Foto: TT

Putin: Trump verkar ”klyftig”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s blivande president Donald Trump verkar vara en smart man. Det säger Vladimir Putin i en tv-intervju, där han också uttrycker hopp om en bättre relation mellan länderna.

– Att han har lyckats så väl med sitt företagande tyder på att han är en smart man. Och om han är det kommer han fullt ut och ganska snabbt förstå den här högre nivån av ansvar. Och vi förutsätter att han kommer att agera utifrån detta, säger Putin i en intervju i tv-kanalen NTV.

Putins uttalande kan tolkas som en kommentar till den kritik som riktats mot Trumps agerande den senaste tiden – exempelvis hans morgonrutin med raseriutbrott på Twitter, och fredagens telefonsamtal med Taiwans president.

I Ryssland har ett rykte om att Mitt Romney kan komma att bli USA:s näste utrikesminister skapat oro. Romney är känd för att driva en hård linje mot Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet