Bilderna visar stor förstörelse efter den misstänkta gasexplosionen. Foto: Wirral Radio

Larm om stor gasexplosion i Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

En gasexplosion på halvön Wirral i Liverpool-området i Storbritannien orsakade stor skada. Byggnader jämnades med marken och över 30 personer skadades, varav två allvarligt. Vittnen beskriver de förödande skadorna efter explosionen.

Den befarade gasexplosionen ska ha fått en byggnad att kollapsa, skriver Sky News, och vittnen beskriver ”fruktansvärda skador”.

En talesperson för räddningstjänsten bekräftar att ”Det har skett en misstänkt gasexplosion som resulterade i att en byggnad kollapsade”. Ett stort antal räddningsfordon och polisbilar finns på platsen.

30-tal skadade

Wirral Radio rapporterar att den misstänkta gasexplosionen skedde i kvarteret New Ferry på halvön Wirral i Liverpool-området. De beskriver en ”massiv explosion” som förstört byggnader. Den kraftiga smällen hördes över området strax efter klockan 21.00 lokal tid.

Räddningstjänsten bekräftar att 34 skadade personer förts till sjukhus efter smällen, två är allvarligt skadade.

Skadades i restaurang

Vad som tros vara en dansstudio har totalförstörts och omkringliggande byggnader har skadats. De skadade personerna uppges ha befunnit sig i en restaurang som ligger nära dansstudion.

– Byggnaden är bortblåst, min dörr är förstörd. Det är riktigt skrämmande. Det var en kraftig explosion men jag såg inte att det brann, säger Bino Shan som befann sig i sin butik i närheten, när det small.

– Jag såg en skadad man. Jag tror att fler har skadats, säger han till The Telegraph.

”Enorm smäll”

Ett annat vittne, Andrew Smith, säger till Liverpool Echo att hans första tanke var att explosionen berodde på ett terrordåd.

– Jag bor bara gatan upp och byggnaderna har blivit totalt förstörda. Jag och min flickvän satt och tittade på tv och hörde en enorm smäll. Jag har aldrig hört något sådant i hela mitt liv. Jag tittade ut för att se vad som hänt och det var förstörelse på en stor skala, säger han.

Tvingas evakuera

Järnvägstrafiken genom området har stängts av tillfälligt på grund av eventuella skador på en järnvägsbro. Det lokala stadsdelskontoret skriver på sin Twitter att deras kristeam är på plats för att hjälpa människor som varit tvungna att lämna sina hem efter explosionen. Boende evakueras av räddningstjänsten för att utesluta alla risker om det skulle ske en till explosion, skriver Liverpool Echo.

– De evakuerade folk på samma gata för att de var rädda för att det skulle hända igen. De tvingades att evakuera. Det var hemskt att se, säger vittnet Lew Hopkins till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.