Republikansk pr-konsult: Trump har överträffat våra förväntningar

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump har överträffat våra förväntningar, det säger republikanen Jerry Cave i SVT:s Aktuellt. Han menar att vissa tidningar har varit hårdare mot Trump än de var mot Hitler och Mussolini.

Efter en månad med Donald Trump som USA:s president är PR-konsulten Jerry Cave, med förflutet inom det republikanska partiet, mycket nöjd. Han menar att det mesta har gått bättre än förväntat.

– Donald Trump lade ner mer arbete och var smartare än sina motståndare i valet. Efter att han vunnit började han jobba direkt, det älskar vi alla. Och så infriar han sina vallöften. Så för Trump-supportrar har det gått bättre än förväntat, säger han på länk från Washington.

USA-val 2016

Nöjd med Trumps rivstart

Han är mycket nöjd med att Trump rivstartade och hade flera möten med företagare redan innan han hade svurits in som president.

– Han har både räddat och skapat fler industrijobb. Dessutom har han valt ett bra kabinett. Demokraterna har kritiserat dem för att de råkar vara rika. Men det är bara ett tecken på att de har lyckats och varit framgångsrika inom sina områden.

Styrka att kunna avskeda snabbt

Jerry Cave menar även att det inte är en styrka att Trump har gjort sig av med medarbetare. Det mest uppmärksammade exemplet är den nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn som fick sluta för en vecka sedan.

– För att vara framgångsrik inom affärslivet så måste du kunna avskeda folk snabbt, och det är inte det enklaste. Så om du har en medarbetare som inte fungerar så måste du kunna göra dig av med dem snabbt.

”Domstolen känd för dumma beslut”

Att en domstol stoppat Donald Trumps omdiskuterade inreseförbud som riktat sig mot sju muslimskt dominerade länder kallar han ”en absurditet”.

– Domstolen i Kalifornien är känd för sina dumma beslut, säger han.

Muren kommer betala sig själv

Den mur som Donald Trump vill bygga mot mexikanska gränsen, menar han kommer betala sig själv.

– Vad många inte förstår är att den illegala immigrationen kostar omkring 20 miljarder dollar varje år. Muren kommer betala sig själv med de pengar vi sparar in på den illegala invandringen, säger han, och fortsätter:

– Och om Trump inte får mexikanerna att betala för muren, så kommer amerikanerna ändå att uppskatta att gränsen säkras.

Jerry Cave säger att Donald Trump har lyckats med så gott som allt han någonsin har gjort och han är säker på att även kommer lyckas med att få Mexiko att betala för muren.

– Muren kommer att byggas. Och det är bråttom.

”Har behandlats sämre än Hitler”

Jerry Cave hävdar att 80 procent av amerikanerna inte litar på media och att det därför är bra att Trump håller direktkontakt med folket via sociala medier.

Han menar att vissa tidningar behandlat Trump värre under den första månaden än de behandlade Hitler eller Mussolini.

– Media har förstört det sista de hade kvar och det var trovärdigheten. Folk litar inte på media, de litar på Donald Trump, säger han.

Här hittar du hela kvällens Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet