Foto: TT

Romfamilj och polis sköts till döds i läger

Uppdaterad
Publicerad

En man dödade fyra personer i ett tillfälligt läger för romer i norra Frankrike på tisdagen. Tre av dem tillhörde samma familj, varav ett av offren var ett spädbarn på sex månader. Gärningsmannen sköt även ihjäl en polis på platsen.

Händelsen inträffade utanför staden Roye, omkring elva mil norr om Paris. Gärningsmannen, som var en del av en grupp som reste tillsammans, sköt ihjäl tre personer från samma familj, varav ett spädbarn på sex månader. Mannen sköt även en polis som anlänt till brottsplatsen. Polisen avled senare av sina skador.

Ett treårigt barn skadades svårt vid dådet, där även gärningsmannen fick livshotande skador.

Polis sade sent på tisdagen att motivet för dådet inte är känt. Vittnen berättade att ett bråk hade utbrutit och att gärningsmannen, som verkade vara påverkad, öppnade eld när polis anlände.

Frankrikes president François Hollande har uttryckt bestörtning över händelsen. I ett uttalande hyllade han samtidigt polisernas insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.