Marco Rubio ber om ursäkt till Sverige efter det han sa i debatten i Des Moines. Foto: Anders Naeselius

Rubio om hånet: Jag ber om ursäkt Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Marco Rubios hån mot Sverige och Bernie Sanders i debatten i torsdags spreds över hela världen. Nu ber han Sverige om ursäkt för att han ville se Sanders som president i Sverige.

– Jag tar tillbaka det, säger han i samband med sitt sista stormöte inför valet.

Rubio fick med sig många skratt efter att han i den republikanska debatten tyckte att demokraten Bernie Sanders skulle vara det värsta som kunde hända USA. ”Han kan vara president i Sverige istället, vi vill inte vara Sverige” sa Rubio då.

Men nu berättar han att han efter debatten har träffat några svenskar som frågade honom varför han sa så om Sanders och Sverige.

USA-val 2016

– Jag tar tillbaka det. De vill inte heller ha Sanders, säger Rubio.

Rubio ligger just nu trea i opinionsmätningarna inför måndagskvällens nomineringsmöten i Iowa. Framför sig har han Donald Trump och Ted Cruz.

Rubio själv ses som en av kandidaterna som det republikanska partiet skulle vilja se som kandidat, till skillnad från Cruz och Trump som skapat sig många ovänner i partiet genom deras kompromisslösa stil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet