Ett ryskt SU-24M attack- och bombflygplan lyfter från en flygbas i Syrien. Foto: TT

Ryssland slog till mot IS-fäste

Uppdaterad
Publicerad

Ryska bombplan har attackerat mål i den IS-kontrollerade staden Palmyra i Syrien.

Enligt uppgifter från syriska statstelevisionen förstördes 20 fordon och tre vapenförråd i flyganfallen.

Ryssland utförde flyganfall både i Palmyra och i Aleppoprovinsen under tisdagen, uppger Reuters som citerar syriska statstelevisionen. I Aleppoprovinsen ska ryssland ha bombat mål i städerna Al-Bab och Deir Hafer, som ligger öster om en flygplats som är under IS kontroll, enligt Reuters.

– Det ryska flygvapnet, i samarbete med det syriska flygvapnet, har angripit mål tillhörande Islamiska staten i och omkring staden Palmyra, rapporterade statskontrollerad syrisk tv, och citerade en militärkälla.

Detta är Rysslands första anfall i den IS-kontrollerade staden Palmyra, skriver AFP. Terrorgruppen tog över staden i maj och har skapat rubriker genom att spränga kända fornlämningar i luften. IS har bland annat förstört en 2000 år gammal romersk triumfbåge. FN:s kulturorgan Unesco har fördömt raserandet av fornlämningar och beskrivit det som krigsbrott. IS menar att fornlämningarna är vanvördiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet