Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Foto: AP/TT

Ryssland: USA är välkommet till Syriensamtal

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska regeringen är välkommen att delta vid de samtal om Syrienkonflikten som är planerade att hållas i Kazakstans huvudstad Astana nästa vecka, säger den ryske utrikesministern Sergej Lavrov enligt den statliga nyhetsbyrån Ria.

Samtalen är tänkta att bygga vidare på den vapenvila som förhandlades fram av Ryssland och Turkiet i december, utan USA:s inblandning. Iran, som i likhet med Ryssland är allierat med den syriska regimen och också ska delta i mötet, uttryckte i går starkt missnöje med planerna på att bjuda in regeringen i Washington.

Vapenvilan mellan regimstyrkor och väpnade oppositionsgrupper trädde i kraft den 30 december. Avtalet, som inte omfattar extremistgrupper som IS och Jabhat Fatah al-Sham, har till stor del hållit, men strider fortsätter på sina håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet