SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt kommer under valet att rapportera direkt från USA tillsammans med flera andra utsända. Foto: SVT

Så följer du valet med oss på SVT Nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 november avgör amerikanerna sin framtid. Hos SVT Nyheter kan du följa den rafflande slutspurten hela natten tillsammans med våra programledare och utsända – direkt från händelsernas centrum.

Så sänder vi:

  • Klockan 12.00 tisdag den 8 november öppnar vallokalerna i de första delstaterna, klockan 11.55 börjar SVT Nyheters sändning på webben – där sänder vi ända till 22.30 då valvakan börjar. Följ även sändningen på SVT2 från kl 12:05.
  • Den 7, 8 och 9 november är delar av Aktuellt är utflyttat till Washington.
  • Valvakan börjar 22.30 den 8 november i SVT1 (och på webben) och går omlott med Gomorron Sverige fram till klockan 10.00.
  • Efter Gomorron Sverige fortsätter vår valsändning både på webben och i SVT2 fram till klockan 13.00.
USA-val 2016

Valets hållpunkter i svensk tid (Obs, tiderna är ungefärliga):

11.55: SVT Nyheters livesändning på webben startar. Från 12.05 kan sändningen även ses i SVT2.

12.00: De flesta vallokalerna öppnar.

01.00: De första vallokalerna stänger, bland andra Georgia, Virginia och Florida.

01.30: Vallokalsundersökningar från viktiga stater som North Carolina och Ohio väntas.

02.00: De första resultaten från flera stater på östkusten och södern kommer in, till exempel viktiga nyckelstaten Florida.

03.00: Första resultaten från bland andra New York, Texas och Michigan.

04.00: Resultat från Iowa, en stat som Trump måste vinna för att hålla sig kvar i racet.

05.00: De sista vallokalerna stänger.

Strax efter 05.00: Traditionellt sett talar här kandidaterna och medger vinst eller förlust och vi har ett första resultat.

10.00: SVT:s valvaka avslutas i Gomorron Sverige men fortsätter på webben och i SVT2.

13.00: Valsändningen på webben och i SVT2 avslutas.

Vi som arbetar med valet:

Anna Hedenmo.

Anna Hedenmo är programledare för Agenda och Min Sanning. Anna kommer från valstudion i Washington att leda valvakan, följa valresultatet direkt och tillsammans med experter och gäster analysera allting som händer under natten.

Twitter: @AHedenmo

Anders Holmberg.

Anders Holmberg ser du oftast i Agenda och Aktuellt. Under USA-valet kommer han att vara programledare för de delar av Aktuellt och Gomorron Sverige som sänds direkt från Washington. Han kommer dessutom att vara med under SVT:s valvaka där han möter gäster och experter bakom kulisserna.

Twitter: @SVTHolmberg

Carina Bergfeldt. Foto: SVT

Carina Bergfeldt är SVT:s USA-korrespondent som följt valspurten under det senaste halvåret och mött amerikaner som nu går till val. Carina bor till vardags i Washington, hon kommer under valnatten att rapportera direkt från demokraternas kandidat Hillary Clintons valvaka.

Twitter: @carinabergfeldt

Erika Bjerström. Foto: SVT Design

Erika Bjerström är SVT:s tidigare USA-korrespondent som nu arbetar som utrikeskommentator i både tv och på webben. Erika har bevakat valrörelsen sen den började och åker nu tillbaka för att rapportera direkt från den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps valvaka.

Twitter: @erikabjerstrom

Stefan Åsberg är SVT:s korrespondent i Mellanöstern. Du ser honom oftast

Stefan Åsberg. Foto: SVT

ute på uppdrag i krigszoner och oroliga områden, nu senast i Mosul i Irak. Men under valet kommer Stefan att återvända till USA där han arbetat åtta år som korrespondent. Han rapporterar direkt från de viktiga delstaterna Ohio och Florida.

Twitter: @stefanasber

Ella Berger är SVT Nyheters webbreporter som tidigare rapporterat från de amerikanska primärvalen och partikonventen. Hon jobbar med bevakningen

Ella Berger.

online och i sociala medier. Under valnatten kan du kan följa henne i  liverapporteringen där hon tar pulsen på amerikanerna och följer utvecklingen direkt från Washington.

Twitter: @ellahberger

Ann-Britt Ryd Pettersson.

Ann-Britt Ryd Pettersson har jobbat länge på SVT som både programledare, reporter och redaktör – och har bevakat de amerikanska valen ända sedan 1988. Nu är hon åter på plats i Washington för att rapportera live under valdagarna.  Du ser henne framförallt i våra livesändningar på webben.

Twitter:@AnnBrittRydPet

Lisa Carlsson. Foto: SVT

Lisa Carlsson har länge rapporterat för SVT från USA. Hon bor och arbetar som reporter i Washington med Nordamerika som sitt bevakningsområde. Lisa kommer du att se i både tv-sändningar och på webben under valdagarna.

Förutom våra utsända reportrar finns så klart flera av våra fotografer också på plats – här kan du följa dem:

Niclas Berglund

Marco Nilson och Niclas Berglund.

Instagram: @Niclasberglund

Twitter: @svtniclas

Marco Nilson

Instagram: @Poolfish

Twitter: @svtmarco

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet