Guo Guangchang. Foto: TT

Saknad finansmagnat visar sig

Uppdaterad
Publicerad

Den kinesiska finansmagnaten Guo Guangchang framträdde på måndagen på Fosun-gruppens stämma i Shanghai. Det är första gången han syns offentligt sedan han försvann för en vecka sedan.

Försvinnandet väckte spekulationer om att Guo gripits av polisen misstänkt för korruption. Handeln med aktier i Guos affärsimperium Fosun stoppades i fredags. När handeln återupptogs på måndagen föll kurserna i flera bolag med över tio procent.

Medarbetare har i helgen försökt lugna med beskedet att han samarbetar med myndigheter i en utredning som främst rör hans privata affärer.

Guo, som kallas ”Kinas Warren Buffet” (efter den stormrike amerikanske investeraren), är känd för många stora internationella investeringar. Tidigare i år övertog hans Fosun den kända franska semesteranläggningskedjan Club Med.

Guo är Kinas 17:e rikaste person, enligt tidskriften Forbes, och är god för motsvarande 48 miljarder kronor enligt Bloomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.