Bilden till höger visar ett exemplar av en Samsung Galaxy Note7 som börjat brinna. Foto: TT

Samsung bekräftar: Batterierna orsakade mobilbränder

Uppdaterad
Publicerad

Det var batterierna som orsakade att flera av Samsungs mobiltelefoner av modellen Galaxy Note 7 exploderade eller började brinna. Det visar företagets egen utredning. Samtidigt meddelar företaget att man väntar med lanseringen av Galaxy S 8.

Rapporten om problemen med telefonmodellen Galaxy Note 7, som i förtid publicerades av tidningen Wall Street Journal, har nu blivit offentlig.

Samsung bekräftade natten mot måndag, svensk tid, att orsaken till att flera av deras telefoner börjat brinna eller explodera berodde på felande batterier.

Elektronikjätten tvingades dra tillbaka omkring 2,5 miljoner av den nya flaggskeppsmodellen efter att problemen uppdagats i oktober förra året.

– Vi ber uppriktigt om ursäkt för de besvär och den oro som vi har orsakat våra kunder, säger Samsungs mobilchef Koh Dong-Jin.

Bryter Barcelona-tradionen

Under måndagen höll Samsung en presskonferens i Sydkoreas huvudstad Seoul, bara en knapp månad före den stora mobilmässan i Barcelona, MWC. Det är vid denna mässa som bolaget presenterat tidigare smartphonemodeller i Galaxy S-serien.

Men Samsungs chef för mobiltelefondivisionen, Koh Dong-jin, meddelade vid pressträffen att deras kommande Galaxy S 8 inte kommer att få samma traditionsenliga presentation som dess föregångare. Vid årets MWC-mässa, som drar igång 27 februari, kommer den nämligen inte att lanseras, rapporterar Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.