Foto: TT

Samsung stoppar Galaxy-lur

Uppdaterad
Publicerad

Samsung Electronics stoppar försäljningen av sin nya mobiltelefon Galaxy Note 7 sedan det uppdagats problem med batteriet. Telefoner som redan har sålts kommer att åtgärdas, enligt den sydkoreanska elektronikjätten.

Beslutet fattas sedan det kommit rapporter om hur Galaxy Note 7-telefoner fattat eld under uppladdning. Samsung har i tester konstaterat att problemet orsakats av batteriproblem, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Samsung vill inte uppge någon beräkning för vad åtgärden kan komma att kosta, men konstaterar att det blir ett stort belopp när både sålda mobiler och lurar som levererats till återförsäljare ska åtgärdas.

Erbjuds andra telefoner

Galaxy Note 7-telefonen har hittills lanserats i elva länder och totalt har 2,5 miljoner exemplar sålts, enligt den sydkoreanska elektronikjätten.

Telefoner sålda i Kina omfattas inte av problemet, då den modellen använder ett annat batteri, enligt Samsung.

Enligt mobiltillverkaren kan konsumenter som har köpt en Galaxy Note 7 komma att erbjudas andra modeller som ersättningslur.

Det kommer enligt Samsung att ta ungefär två veckor att få fram nya komponenter, men bolaget angav ingen tidsplan för när försäljningen av nya Galaxy Note 7-mobiler skulle kunna återupptas igen.

Ytterligare kvalitetskontroller

Galaxy Note 7 har nyligen lanserats och är Samsungs nya flaggskepp i produktportföljen. Bakslaget väntas innebära problem för Samsung att nå upp till sina mål vad gäller försäljning och vinst.

Problemet blev känt i onsdags, då leveranserna av Galaxy Note 7 till ledande sydkoreanska mobiloperatörer stoppades för att ge tid för vad Samsung kallade ytterligare kvalitetstester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.