Foto: TT

Sanders kommer att rösta på Clinton

Uppdaterad
Publicerad

Den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders kommer att rösta på Hillary Clinton i höstens val. Det meddelar han i en intervju med den amerikanska tv-kanalen MSNBC.

Sanders har tidigare erkänt att det knappast är sannolikt att han blir nominerad till presidentkandidat av sitt parti, men han har ännu inte gett upp sin kandidatur, trots att Clinton redan för flera veckor sedan samlade tillräckligt många delegater för att säkra demokraternas nominering.

Nu ger Sanders även ett tydligt besked om hur han ska agera när Clinton sannolikt utnämns till demokraternas presidentkandidat vid sommarens konvent. I en intervju med MSNBC fick han en direkt fråga om han kommer att rösta på Hillary Clinton i november.

– Ja. Det viktiga är att jag ska göra allt som är möjligt för att besegra Donald Trump. Jag anser att Trump på alla möjliga sätt skulle vara en katastrof om han blir vald till president, sade Sanders.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet