SAS ställer in Londonflygning

Uppdaterad
Publicerad

SAS ställer in samtliga flyg till London efter morgonens uppgifter om ett stoppat terrordåd. Enligt Bertil Ternert på SAS gäller det flygen från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Också tyska Lufthansa stoppar samtliga flygningar till Storbritannien tills vidare till klockan 13 svensk tid. Även flygplatsen i Bryssel meddelar att alla flygningar till London ställs in tills vidare.

Samtidigt höjer det amerikanska säkerhetsdepartementet säkerhetsnivån för alla kommersiella flygningar i USA till högsta nivån ”orange”.

Fyra flyg från Arlanda inställda

SAS skulle ha haft fyra Londonflygningar från Arlanda under dagen och Brittish Airways skulle ha haft fyra flygningar mellan Arlanda och London. Tills vidare är två SASplan och två brittish Airwasplan inställda.

På Malmö-Sturup var det på morgonen störningar i Ryanairs trafik till och från flygplatsen Stansted.

Från Landvetter avgår dagligen fem flighter till England. Två av dem avgick på torsdagsmorgonen men det är ännu oklart vad som händer med de resterande tre.

Ökad kontroll av USA-resenärer

Karin Magnusson på Arlandas pressjour och Luftfartsverket kunde inte kommentera några förändringar i säkerhetskontrollerna på Arlanda. Enligt Magnusson finns inga inga restriktioner angående passagerarnas handbaggage. Men enligt Arlandapolisen sker en extra kontroll av alla resenärer som är på väg till USA.

-Vi har förhöjd säkerhetskontroll när man går ombord på de här riskflighterna, säger Joakim Wallin på Arlandapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.