I den nordbayerska staden Wallenfels har sju barnlik hittats i ett hus. Foto: TT

Sju barnlik hittade i tysk småstad

Uppdaterad
Publicerad

Resterna av sju barnlik har hittats i ett hus i en stad i norra Bayern. Enligt tysk polis kan fler döda barn finnas gömda på platsen.

Enligt den tyska dagstidningen Süddeutsche Zeitung ska liken ha hittats av en jourläkare, som tillkallats till ett hus i staden Wallenfels i norra Bayern efter att en person som bor i huset gjort den makabra upptäckten i en lägenhet.

Omständigheterna kring fyndet är dock ännu oklara och tysk polis har inte kunnat uttala sig om hur länge barnen varit döda.

Kvinna eftersöks

Enligt den tyska lokaltidningen Frankenpost pågår för närvarande en rättsmedicinsk undersökning av lägenheten och polisen utesluter inte att fler barnlik kan finnas på platsen.

Tysk polis söker nu efter en 45-åriga kvinna som ska vara ägare till lägenheten och under 18 års tid ha bott i den tillsammans med sin man och deras tre barn, enligt den tyska tidningen Bild.

– Hon skulle kunna vara en möjlig mamma till barnen, säger en taleperson för polisen, men vill inte kommentera om det finns misstankar riktade mot kvinnan.

”Vi är förtvivlade”

Wallenfels är en ort med cirka 3.000 invånare, vilka alla nu befinner sig i chock, enligt stadens borgmästare Jens Korn, rapporterar nyhetssajten inFranken.de.

– Vi är alla förtvivlade och bestörta över det som skett. Wallenfels är ett litet samhälle, en liten plats där alla känner alla och hjälper varandra.

Fakta: Tidigare barnamord i Tyskland

I maj förra året dömdes en kvinna till fängelse för att ha dödat två av sina barn och gömt dem i frysen.

Under ett byggnadsarbete i Bayern i oktober 2013, hittades två kroppar efter bebisar som tros ha dött på 80-talet.

2008 skakades landet av det värsta fallet vad gäller barnamord på mycket länge, då en 42-årig kvinna dömdes för att ha dödat åtta av sina nyfödda barn.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.