Tre skadade i ny skolskjutning i USA

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits efter skottlossning vid ett college i Texas i USA. Nu söker polisen efter en misstänkt andra gärningsman.

Enligt uppgifter i amerikanska medier har tre personer skadats, varav en tros vara en av gärningsmännen. De skadade ska ha träffats av flera skott men vara vid medvetande. Enligt nyhetsbyrån Reuters är en av dem kritiskt skadad.

Skottdramat tros ha utlösts av ett bråk mellan två personer.

– De första rapporterna tyder på att det handlade om ett bråk mellan två personer, och att två studenter träffades i skottlossningen, säger Jed Young.

Polis söker fortfarande efter ytterligare en gärningsman, personen misstänks inte längre befinna sig på universitetsområdet.

Evakueringen av universitetsområdet fortsätter som en ren försiktighetsåtgärd.

– Vi hörde sju skott. Jag kastade mig på golvet omedelbart, säger ett vittne på platsen.

Efter den fruktansvärda massakern i Newtown, Conneticut dä 26 människor sköts ihjäl har president Barack Obama försökt skärpa vapenlagarna. Men SVT:s korrespondent Stefan Åsberg tror inte att heller denna skjutning kommer att påverka vapenlagarna nämnvärt.

– Det lär knappast leda till de förändringar president Barack Obama hoppas på, säger Stefan Åsberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.