Offer för skottlossningen på en buss förs bort. Foto: TT

Skottlossning på buss i Jerusalem

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer dödades och fem skadades vid skottlossning på en buss i centrala Jerusalem i dag.

Israeliska medier uppger att två palestinier öppnade eld mot passagerarna på bussen.

En av gärningsmännen dödades, enligt ambulanspersonal, och den andre greps.

Attacker i Israel

Vid ett annat dåd gick en person till attack genom att köra in en bil i en folkmassa vid en busshållplats i Jerusalem.  Föraren ska sedan ha hoppat ur fordonet och angripit folk med kniv.

Inledningsvis sades att minst en person dödades och flera skadades.  Senare på förmiddagen gick polisen ut med  att tre personer mist livet. Angriparen ”neutraliserades”, enligt polis.

Netanyahu kallar till krismöte

Tidigare i dag ska palestinier i två separata fall ha knivskurit människor i Raanana, strax utanför Tel Aviv, och i Haifa vid Medelhavet. Flera ska ha skadats.

De senaste två veckorna har sex israeler och 27 palestinier, varav nio misstänkta våldsverkare, mist livet i våld på gatorna. Många av dåden har begåtts i Jerusalem och polisen har förstärkt närvaron där.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ska under dagen sammankalla Israels säkerhetskabinett för ett krismöte om den senaste tidens våldsvåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker i Israel

Mer i ämnet