Skottlossning på köpcenter i Texas

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har skjutits ihjäl och flera skadats i samband med en skottlossning på ett shoppingcenter i staden San Antonio i Texas. En person ska ha gripits, rapporterar lokala medier. Samtidigt leta nu polisen efter en andra skytt.

Skjutningen inträffade inne på köpcentret Rolling Oaks strax efter klockan 15.30, lokal tid på söndagen, bekräftar polisen. San Antonio-polisen säger i ett uttalande att minst en person skjutits ihjäl och att fem personer skadats.

I uttalandet förklarade polistalespersonen att det rör sig om ett rån som en guldbutik inne i köpcentret som gått snett. Två beväpnade rånare i 35-årsåldern slog till under eftermiddagen. När en civil person försökte ingripa, men sköts då till döds av den ena rånaren.

Efter detta ska en annan civil person med vapenlicens, som hade ett skjutvapen på sig, ingripit och öppnat eld mot rånarna. Den ena har nu kunnat gripas.

Den andre rånaren ska sedan ha flytt från platsen och skjutit vilt omkring sig, förklarade San Antonio-polisens talesperson i ett kort framträdande.

”En tragedi för alla”

Borgmästaren i San Antonio, Ivy Taylor, kommenterar saken på Facebook:

– Dagens dödliga skjutning på Rolling Oaks Mall är en tragedi för alla inblandade, skriver han.

Bilder från platsen visar hur såväl polis- som räddningstjänst-fordon och ambulanser finns på plats utanför shoppingcentret. Köpcentret är nu stängt tillsvidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.