Foto: TT

Skottlossning vid synagoga i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En person har skjutits till döds vid en synagoga i centrala Köpenhamn. Även två poliser har skottskadats. Gärningsmannen har flytt till fots.

Strax efter ett på natten sköts en person i huvudet och två poliser sköts i arm och ben, skriver den danska polisen i ett pressmeddelande. Vid en presskonferens vid 4-tiden på natten uppgav polisen att personen hade omkommit av sina skador.

Gärningsmannen ska ha flytt till fots från platsen. Han uppges ha svarta byxor, svarta skor och en ljusgrå jacka, skriver polisen.

Terrordåden i Köpenhamn

Polisen stod och bevakade synagogan när en man dök upp och öppnade eld, sade polisen vid presskonferensen.

Evakuerar station

Skottlossningen ägde rum vid en synagoga vid Nørreport i centrala Köpenhamn. Danska TV2 rapporterar om att ett stort område har spärrats av och att polisen samtidigt evakuerade människor från Nørreports station.

Vid halvfyra-tiden på natten skriver Danmarks statliga järnvägstrafikbolag, DSB, på sin hemsida att tåg stannar vid Nørreports station igen.

”Var försiktiga”

På Twitter skriver den danska polisen att ett stort polispådrag pågår i centrala Köpenhamn och att allmänheten ska vara försiktiga samt följa deras anvisningar.

Enligt en reporter på nyhetsbyrån Ritzau är militär på väg till Nørreport station i Köpenhamn. Försvaret vill inte bekräfta att man sänt soldater till området, skriver dr.dk.

Enligt den danska polisen är det ännu för tidigt att koppla händelsen till attentatet mot Vilks-mötet under gårdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Köpenhamn

Mer i ämnet