Polisen utanför sjukhuset i Berlin. Foto: TT

Skytt öppnade eld vid sjukhus i Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Läkare dog efter att ha skjutits av en man vid ett sjukhus i Tysklands huvudstad Berlin, uppger polisen. Skytten tog sedan sitt eget liv.

De första skotten hördes runt 13.00-tiden vid sjukhuset Universitätsklinikum Benjamin Franklin i stadsdelen Steglitz i Berlin.

Öggonvittnen berättar att man hört skottlossning, och vittnade om ett stort polispådrag med tungt beväpnad polis. Sjukhuspersonalen ombads stanna inne i sina rum och låsa dörrarna under insatsen.

Området spärrades av

Huvudbyggnaden spärrades av, enligt tidningen Bild, och polisens anti-terrorenhet och insatsstyrka uppges ha varit på plats. Enligt tidningen var infarterna till området är avspärrat.

Ingen annan ska ha skadats och situationen på plats beskrivs nu vara under kontroll.

Agerade ensamt

Allting tyder på att gärningsmannen var ensam, rapporterar flera tyska medier. Enligt polisen finns inget som tyder på att det handlar om ett terrordåd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.