Surret i sociala medier: Flugan på Pences huvud

Uppdaterad
Publicerad

Den stora snackisen i sociala medier efter nattens debatt blev något oväntat en fluga – som landade på Mike Pences huvud. På bara några minuter hade flugan fått ett eget Twitterkonto.

Det var under en ordväxling om rasism och polisbrutalitet som en svart fluga plötsligt landade på vicepresidentkandidat Mike Pences vita hår. Där stannade den i cirka två minuter, innan den flög vidare. Mike Pence tycktes inte märka av flugan, men i sociala medier fick den desto större uppmärksamhet. 

Det tog inte lång tid innan flugan hade fått ett eget Twitterkonto. “Alla är avundsjuka för att jag har den bästa platsen under kvällens debatt”, twittrade @MikePenceFly. 

Presidentvalet i USA 2020

Skämten om flugan fortsatte sedan att strömma in på Twitter.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden kunde inte heller hålla sig från att kommentera händelsen och twittrade ett foto av sig själv med en flugsmälla i handen.

Foto: Twitter

Även från Mike Pences eget parti skämtades det friskt. En av republikanernas mest kända senatorer, Rand Paul från Kentucky, twittrade om att flugan var ett sätt att övervaka vicepresidentkandidaten.

Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet