Foto: TT

Snoop Dogg i nytt blåsväder

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Snoop Dogg har hamnat i nytt klammeri med myndigheterna efter att han denna gång misstänks för att ha försökt föra in stor summa pengar i Italien.

Nyhetsbyrån ANSA uppger att den kände rapparen stoppades på lördagen av polisen i södra Italien med 422.000 dollar i kontanter. Summan överstiger med råge den summa som utan att deklareras får föras över gränserna i EU.

ANSA uppger att hälften av kontanterna beslagtogs på flygplatsen Lamezia Terme i Kalabrien och går under benämningen penningtvätt. Resande inom EU ska deklarera införsel av kontanter på 10.000 euro eller mer.

För bara en knapp vecka sedan stoppades Snoop Dogg av polisen på väg från en festival i Uppsala där han sedan visade sig vara narkotikapåverkad och misstänks nu för ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.