Mark Hamill och Joan Collins är två av många stjärnor som sörjer Debbie Reynolds bortgång. Foto: TT

Stjärnornas sorg efter dödsbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Med bara ett dygns mellanrum avled skådespelerskorna Carrie Fisher och hennes mor Debbie Reynolds. Nu sörjer kändisvärlden.

Foto: Twitter

”Djupt förtvivlad över att höra att Debbie Reynolds har dött. Hon var en underbart varm vän och kollega. Ber för Todd och Billie. Vila i Frid, Debbie”, skriver skådespelerskan Joan Collins, som spelade i samma film som Debbie Reynolds, ”These old broads”.

Foto: Twitter

Mark Hamill, som spelade Luke Skywalker i samma Star Wars-filmer som Carrie Fisher var med i, postade en bild på en person som sparkar bort året 2016, följt av texten ”Grymma, grymma år”.

Foto: Twitter

Programledaren och komikern Ellen DeGeneres sörjde Carrie Fishers bortgång i går. I dag sörjer hon Debbie Reynolds. ”Jag kan inte föreställa mig vad Carrie Fisher och Debbie Reynolds familj går igenom den här veckan. Skickar all min kärlek”.

Foto: Twitter

”Så förtvivlad. Debbie gick för att vara med Carrie. Två förödande smällar på raken. Hon var min ”mamma” i åratal och jag älskade henne innerligt. En legend”, menar skådespelerskan Debra Messing.

Foto: Twitter

”'Debbie Reynolds var en av de sista kungligheterna av Hollywood. Det krossar mitt hjärta att hon är borta. Jag hade hoppats att sörjandet var över för 2016”, skriver skådespelaren William Shatner, främst känd för sin roll som kommendör James T. i Star Trek-filmerna.

Foto: Twitter

Skådespelerskan Zoe Saldana postade ett inlägg med texten: ”I dag är officiellt en sorglig dag. Som mamma går mina tankar till Debbie Reynolds och hennes dotter Carrie Fisher. Vila i frid”.

Foto: Twitter

”Wow... Dessa sorgliga nyheter får mig att vilja krama min mamma och aldrig släppa taget”, skriver sångerskan Miley Cyrus.

Foto: Twitter

Skådespelaren och komikern Josh Gad skriver kort: ”Det finns inga ord kvar. Vila i frid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.